"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Китаї населенню видадуть 1,5 мільйона доларів у криптовалюті в рамках експерименту

Понеділок, 8 лютого 2021, 14:50

У Пекіні (Бейджині) під час Китайського нового року 50 тисяч громадян отримають близько 30 доларів кожен у криптовалюті для тесту системи Центрального банку.

Про це повідомляє CNBC.

Загалом на програму витратять близько 1,5 мільйона доларів. Тест у столиці Китаю стане третім великим випробуванням цифрової валюти, що розробляється Народним банком Китаю. Схожі експерименти вже відбулися у містах Шеньчжень і Сучжоу.

Пекін заявив, що серед людей, що надіслали свої заявки на участь у випробуванні, відберуть 50 тисяч осіб, які отримають 200 юанів (близько 30 доларів) у цифровій валюті. Ці кошти можна витратити у низці фізичних магазинів, а також на веб-сайті е-комерції JD.com під час прийдешніх свят.

Реклама:

Ваучери працюватимуть з 10 по 17 лютого, а заявки на участь можуть залишати лише особи з китайським ідентифікаційним номером або посвідкою на проживання з Гонконгу, Макао чи Тайваню.

Зазначається, що, на відміну від низки інших відомих цифрових валют, зокрема Bitcoin, валюта, розроблена Банком Китаю, контролюватиметься централізовано. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: