В Китаї інфляція зменшилася до 4,2%

Субота, 10 грудня 2011, 13:04

Ціни на споживчі товари в Китаї в листопаді зросли на 4,2% в річному обчисленні, що на 1,3 в. п. менше показника інфляції в жовтні.

Про це свідчать опубліковані дані Державного статистичного управління КНР, передають "РИА Новости".

Зростання цін на товари становило 5%, послуги подорожчали на 2,4%. Найбільше зросли ціни на продукти харчування - 8,8% в порівнянні з листопадом 2010 року.

У містах зростання цін було 4,2%, в сільській місцевості - 4,3%.

Реклама:

У порівнянні з жовтнем ціни в листопаді знизилися на 0,2%. У січні - листопаді зростання споживчих цін становило 5,5% в порівнянні з аналогічним періодом 2010 року.

У липні інфляція в Китаї становила рекордні за три роки 6,5% в річному обчисленні, у наступні місяці намітилася тенденція до зменшення інфляції.

Боротьба з інфляцією в 2011 році оголошена пріоритетом макроекономічної політики КНР, протягом року влада тричі підвищувала відсоткові ставки Народного банку Китаю і шість разів - резервні вимоги до комерційних банків.

Китайська влада розраховувала втримати середньорічну інфляцію в межах 4%, але до теперішнього часу вони визнали, що виконання даного завдання малоймовірне.

Урядові експерти очікують, що зростання індексу споживчих цін складе в середньому за 2011 рік 5,5%, а в 2012-му скоротиться до 2,8%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!