Київрада продала частину театру на Контрактовій

Четвер, 1 грудня 2011, 17:45

Частину приміщення Київського театру опери і балету для дітей та юнацтва на вул. Межигірській, 2 віддали під приватизацію ТОВ "Центр дозвілля "РА".

За проект рішення про внесення змін до Програми приватизації на засіданні 1 грудня проголосували 80 депутатів Київради, повідомив Олександр Бригинець.

За його словами, депутати дозволили приватизувати 706, 1 кв. м приміщення, проігнорували те, що відповідний проект рішення не погодила комісія.

"До проекту рішення додавався витяг з протоколу засідання комісії Київради з питань культури, в якому чітко зазначалось, що комісія проти приватизації згаданого приміщення", - наголосив Бригинець.

Реклама:

Він додав, що кожен депутат мав можливість ознайомитись із думкою комісії, але не врахував її при голосуванні.

"Проти передачі під приватизацію приміщення театру проголосували лише депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді та фракції "УДАР Віталія Кличка", - сказав Боригинець.

Депутат розповів, що Київський муніципальний академічний театр опери і балету для дітей та юнацтва працює в надзвичайно обмеженому просторі. Заклад не має приміщень для розташування декорацій, костюмів та інших облаштунків, гримувальних кімнат та кімнат для проведення педагогічної роботи. 

Причиною цього є те, що свого часу частина підвальних приміщень театру, була здана в оренду приватній структурі, а після закінчення строку оренди у 2009 році винаймачі не звільнили площі театру.

Українська прада. Київ 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!