РАДІ ПЕРЕДАЛИ УГОДУ ПРО ВІЛЬНУ ТОРГІВЛЮ З СНД

Середа, 9 листопада 2011, 22:57

Договір про зону вільної торгівлі з країнами Співдружності Незалежних Держав передано на ратифікацію в Верховну раду.

Відповідний законопроект ухвалено на засіданні уряду 9 листопада, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Створення зони вільної торгівлі в рамках СНД та її подальше функціонування є першочерговим завданням держав-учасниць СНД і передбачено Стратегією економічного розвитку СНД на період до 2020 року, затвердженою Рішенням Ради глав урядів СНД від 14 листопада 2008 року.

В міністерстві заявили, що "у Договорі про зону вільної торгівлі державами-учасницями переговорного процесу враховані пропозиції України, які дають можливість більш ефективно захистити національні економічні інтереси, зокрема, при застосуванні захисних заходів".

Реклама:

В результаті проведених розрахунків міністерства в розрізі основних видів економічної діяльності після набрання чинності Договором про зону вільної торгівлі держав-учасниць СНД можна очікувати на додаткове зростання обсягів випуску окремих видів продукції.

В цілому по економіці після набрання чинності Договором про зону вільної торгівлі СНД очікується позитивний вплив на рівні близько 3-3,5 % обсягу випуску в цілому, ВВП - на рівні 2,5%.

Таким чином, вважають в міністерстві, виходячи з вищенаведеного, приріст лише одного інтегрального показника - валового внутрішнього продукту становитиме біля 37,5 млрд гривень.

"Додатковий приріст доходів Державного бюджету може становити біля 9,4 млрд гривень на рік", - заявили в прес-службі відомства.

Як відомо, керівники урядів країн СНД підписали Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності ще 18 жовтня.

Опозиція весь цей час вимагала оприлюднення угоди.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!