Діловий клімат в Україні виявився кращим, ніж у багатьох сусідів

П'ятниця, 11 листопада 2011, 10:24

Діловий клімат в Україні, на думку інвесторів, цьогоріч значно покращився, випередивши за показниками такі країни ЄС, як Чехія, Словаччина чи Хорватія.

Наша країна перемістилася з останньої на третю сходинку індексу ділового клімату країн Центральної і Східної Європи, який щокварталу оприлюднюють агенція ділової інформації Thomson Reuters та Австрійський контрольний банк, передає Deutsche Welle.

Україна опинилася серед лідерів ділового клімату на тлі різкого погіршення цього показника загалом по регіону: справи в іноземних інвесторів у більшості країн Центральної і Східної Європи у другому півріччі 2011 року пішли ще гірше.

В Україні ж після різкого покращення ділового клімату у першому півріччі тепер спостерігається поступове охолодження кон´юнктури.

Реклама:

Індекс ділової активності свідчить насамеперд про те, наскільки задоволені інвестори розвитком бізнесу.

Зрештою переважна більшість опитаних Thomson Reuters та Австрійським контрольним банком інвесторів (82%) мають тверді наміри продовжити роботу своїх підприємств в Україні.

Лише 6% підприємців змушені будуть частково згорнути свою діяльність в Україні.

Натомість 12% підприємців, які вже нині роблять прямі інвестиції в Україні, відповіли, що збираються збільшити їхні обсяги, приміром, відкривши нові філії.

Згідно з цими показниками, Україна хоч і дещо втратила привабливість для інвесторів, все ж посідає у загальному рейтингу країн Центральної та Східної Європи четверту позицію після Польщі, Росії та Румунії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!