Україна вперше за 10 років досягла з Польщею позитивного торгового сальдо

Четвер, 6 жовтня 2011, 12:32

Україна у першій половині 2011 року уперше за останні десять років експортувала в Польщу товарів на більшу суму, ніж імпортувала, досягши позитивного сальдо у два мільйони доларів.

Про це сказано в огляді економічного польсько-українського співробітництва посольства України у Варшаві, передає УНІАН.

За даними дипредставництва, українські компанії за перші шість місяців 2011 року поставили в Польщу товарів на 1,411 мільярда доларів, тоді як польських в Україну - на 1,409 мільярда доларів.

Експорт українських товарів виріс на 91% за 19,6% росту польського імпорту. Оборот послуг між країнами збільшився на 15,6% до 113,5 мільйона доларів.

Реклама:

При цьому негативне сальдо України склало 1,3 мільйона доларів.

У першій половині 2011 року Польща з товарообігом в 2,8 мільярда доларів стала провідним торговим партнером України серед країн Центрально-Східної Європи і четвертим у світі.

Перше місце серед усіх торгових партнерів зберегла Росія з 24,3 мільярда доларів обороту, друге - Німеччина з 3,9 мільярда, а третє - Китай з 3,6мільярда доларів.

П'ятірку провідних торгових партнерів замкнула Туреччина з товарообігом у 2,7 мільярда доларів.

В асортименті постачань України в Польщу за шість місяців переважали чорні метали, сировина для металовиробництва, продукція машинобудування, дерево і вироби з нього, а також відходи харчової промисловості.

Польські компанії у свою чергу продавали в Україні полімерні матеріали, паперові вироби, котли, машини механічні і електричні пристрої, а також енергоносії.

Після вступу Польщі у 2004 році в ЄС обіг товарів і послуг з Україною досяг максимального значення у 2008 році на рівні майже 7 мільярдів доларів, 6,6 мільярда доларів з цієї суми припадало на товарообіг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!