Німецькі політики погодили "порятунок" єврозони

Вівторок, 25 жовтня 2011, 20:17

Уряд і основні опозиційні партії Німеччини узгодили спільний проект пропозиції про посилення Європейського фонду фінансової стабільності – EFSF.

Про це повідомили Reuters джерела в німецькому уряді у вівторок.

Проект посилення фонду повинен бути тепер прийнятий нижньою палатою німецького парламенту.

Узгодження спільного проекту пропозиції фактично означає, що канцлер Німеччини Ангела Меркель отримає підтримку Соціал-демократичної партії та "Зелених" в ході голосування в парламенті в середу, що дасть їй мандат на ведення переговорів на саміті лідерів ЄС у той же день.

Реклама:

Німецький парламент проголосує заходи виведення єврозони з кризи повним складом, замість того, щоб обговорювати їх лише в бюджетному комітеті.

Голосування у нижній палаті Бундестагу відбудеться в середу, всього через місяць після того, як було схвалено розширення повноважень EFSF.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не може погодитися на внесення змін до статуту Європейського фонду фінансової стабільності, не отримавши схвалення хоча б бюджетного комітету Бундестагу.

Таке рішення конституційний суд Німеччини ухвалив у вересні.

Проте лідер Християнсько-демократичної партії Меркель Фолькер Каудер у понеділок зажадав, щоб антикризові заходи обговорював і голосував весь Бундестаг, а не тільки бюджетний комітет, що складається з 41 людини.

Голосування одного бюджетного комітету було б більш швидким і менш ризикованим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: