Інфляція в Білорусі може становити 100%

Четвер, 20 жовтня 2011, 15:26

Нацбанк Білорусі не виключає, що країна поставить в 2011 році рекорд з інфляції - її показник може досягти 100%, десятикратно перевищивши торішній результат.

"Інфляція ... не виключено, що до кінця року вона до 100% дійде. Наступний рік можна буде витримати в 20%", - сказала глава Нацбанку Надія Єрмакова, передає Reuters.

Фінансова криза в Білорусі привела до значного падіння курсу рубля та інфляції в 75% за дев'ять місяців року.

Нацбанк відкрив допсессію на біржі з вільним курсоутворенням з середини вересня, зберігши при цьому адміністративне регулювання курсу в рамках основної торговельної сесії.

Реклама:

У суботу білоруський віце-прем'єр анонсував повернення до єдиного курсу з 20 жовтня, а на початку тижня Нацбанк пообіцяв, що курс буде формуватися на основі попиту і пропозиції з мінімальними валютними інтервенціями.

"Якщо коливання курсу будуть різкі, за нашими розрахунками, до 10%, то ці коливання ми будемо зрізати, а може бути коливання і до 5% будемо зрізати", - уточнила Єрмакова у інтервенційну політику.

Єрмакова також висловила невпевненість в тому, що Білорусі вдасться отримати кредит Міжнародного валютного фонду:

"Кредиту МВФ, можливо, і не буде, тому що навіть якщо ми виконаємо вимоги, то все одно залишаються політичні чинники", - сказала Єрмакова.

Отримавши влітку 800 мільйонів доларів кредиту від контрольованого Росією Антикризового фонду ЄврАзЕС, Білорусь попросила грошей і у Міжнародного валютного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!