Британський прем'єр порадив дістати "базуку", бо до кризи залишилося кілька тижнів

Понеділок, 10 жовтня 2011, 20:53

Британський прем'єр Девід Кемерон закликав європейських лідерів дістати "велику базуку", щоб вирішити проблеми єврозони. 

В інтерв'ю Financial Times британський прем'єр-міністр заявив, що для запобігання економічної катастрофи у Європи залишилося всього кілька тижнів, повідомляють "Ведомости".

Кемерон радить Франції та Німеччині поховати свої розбіжності і до кінця 2011 року взяти на озброєння план порятунку з п'яти пунктів, який, на його думку, покладе край невизначеності і заспокоїть ринки.

Газета пояснює, що Кемерон використовує слово "базука" в тому ж значенні, що і екс-глава казначейства США Генрі Полсон. "Базукою Полсона" називають сильні заяви, які заспокоюють ринки.

Кемерон вважає, що Саркозі повинен схвалити план дій з рекапіталізації європейських банків.

З іншого боку, Німеччина та інші країни єврозони повинні визнати "колективну відповідальність" за членство в ЄС і збільшити європейський стабілізаційний фонд.

Реклама:

Це, на думку прем'єра, зупинить поширення фінансової кризи, початок якому поклала Греція.

Кемерон також закликав МВФ активніше гасити пожежу в єврозоні, жорстко припиняючи спроби лідерів регіону ухилитися від подальшого вирішення проблем.

Підсумкова частина плану Кемерона з подолання кризи в Європі полягає у посиленні ролі єдиного ринку і поліпшення управління єврозоною.

"Ось таке меню. І воно не з ресторану a la carte - слід виконати кожен пункт", - говорить Кемерон. 

"Часу мало, ситуація ризикована", - додає він.

На думку британського прем'єра, європейські лідери повинні покінчити з практикою робити занадто мало і занадто пізно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!