Обама хоче скоротити дефіцит за рахунок "друзів Баффета"

Понеділок, 19 вересня 2011, 14:01

У понеділок президент Барак Обама оприлюднить свої плани щодо скорочення дефіциту США на 3 трильйони доларів за наступне десятиріччя.

Представники Білого Дому стверджують, що американський президент планує змінити Податковий кодекс і таким чином заощадити 1,5 трильйони доларів, повідомляє "Бі-бі-сі" .

За інформацією видання, президент ветуватиме будь-які скорочення у системі охорони здоров'я для людей похилого віку, якщо багаті не погодяться платити більше податків.

Таким чином він намагається вплинути на республіканців у Конгресі, які вже заявили, що не погодяться на підвищення податків.

Реклама:

"Він накладе вето на будь-який закон, що забере хоч копійку від людей похилого віку, якщо найбагатші американці і найбільші корпорації не захочуть заплатити свою справедливу частину", - цитує адміністрацію президента агенція Reuters.

Раніше повідомлялося про плани Барака Обами запровадити новий рівень мінімального податку для людей, що заробляють більше мільйона доларів на рік.

Нововведення президента вже отримало неофіційну назву - правило Баффета - від прізвища американського мільярдера, який нещодавно написав матеріал у New York Times, в якому вимагав підвищити йому податки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: