Балога просить Януковича допомогти МНС з дерегулюванням бізнесу

Середа, 14 вересня 2011, 18:50 -

Мiнiстр надзвичайних ситуацiй Вiктор Балога просить президента Вiктора Януковича розглянути законопроект iз дерегулювання пiдприємницької дiяльностi.

Про це йдеться у відповідному листі голови МНС президенту, розміщеному на сайті міністерства.

В листі зазначається, що відповідний закон "щодо удосконалення правового регулювання адмiнiстративних вiдносин мiж органами державного нагляду у сферi цивiльного захисту, пожежної та техногенної безпеки та суб'єктами господарської дiяльностi" було розроблено у рамках дерегуляцiї та розвитку пiдприємництва.

"Законодавчий документ направлений на вдосконалення правового регулювання адміністративних відносин між органами державного нагляду в сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки та суб'єктами господарювання", - відзначає прес-служба МНС.

Реклама:

Серед іншого, закон позбавляє органи нагляду у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки права самостійно приймати рішення про часткове або повне зупинення роботи підприємств.

Також документ позбавляяє права інспекторів пожежної безпеки здійснювати планові та позапланові перевірки суб'єктів малого та середнього бізнесу.

Зазначену законодавчу ініціативу підтримано, зокрема Європейською бізнес асоціацією та Радою підприємців при Кабінеті міністрів, йдеться у листі.

"Міністр МНС просить президента в разі підтримки зазначеного законопроекту внести його на розгляд Верховної ради як невідкладний". - наголошується в листі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: