Польща підготувала свій головний аеропорт до Євро

Понеділок, 12 вересня 2011, 18:19

Польща завершили модернiзацiю однієї з головних споруд польської столицi до Євро-2012 - аеропорту iменi Шопена.

Про це інформує польський інтернет-портал Onet.pl, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

В повідомленні зазначається, що реконструкцiя однiєї із смуг аеропорту передбачала укладення нового покриття, модернізацію обладнання та встановлення нового освiтлення, роботи з пiдвищення мiсткостi та мiцностi смуги.

Робота тривала з липня 2010 року й повнiстю завершилася 27 серпня 2011 року.

Реклама:

Пiдготовка аеропорту до Євро-2012 передбачала також будiвництво нових дорiг i нового термiналу а також так званого пiвденного пiрса, який здали 8 серпня 2011 року.

Пiсля оновлення аеропорт зможе обслуговувати 8,8 тисячі пасажирiв на годину, здiйснюючи за цей час 42 повiтрянi операцiї типу "злiт-посадка".

Модернiзацiя смуги збільшить ефективність обслуговування повiтряного руху у варшавському аеропорту й пiдвищить безпеку операцiй, якi виконуються у прямому ефiрi, зазначає видання.

Як очiкується, в червнi 2012 року пiд час чемпiонату Європи Варшава прийме найбiльший потiк туристiв. Зокрема, на матч-вiдкриття турнiру можуть прилетiти до 30 тисяч уболiвальникiв.

В iнших польських мiстах - учасниках чемпiонату модернiзацiя повiтряно-транспортної iнфраструктури триває. Зокрема, у Вроцлавi вiдповiднi роботи планують завершити в березнi 2012 року, в Гданську та Познанi - у квiтнi 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!