Київ витратить мільйон на проекти п’яти велодоріжок

Четвер, 18 серпня 2011, 12:58

КП "Київдорсервіс" за результатами тендеру 14 липня уклало угоду з ТОВ "Білтек" на проектні роботи з облаштування велосипедних доріжок у Києві.

Роботи вартістю 976 тис. гривень потрібно виконати до грудня 2011 року, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на "Вісник держзакупівель".

Потрібно виконати проект п'яти доріжок за марштрутами:

- "Бровари" (7км): Броварський проспект від мосту "Метро" до Биківні;

Реклама:

- "Труханівський" (6 км): технологічний проїзд західною стороною Набережного шосе - парковий пішохідний міст - вулиця Труханівська;

- "Троєщина" (10 км.): проспект Маяковського - вулиця Перова - проспект Визволителів;

- "Вишгород" (6 км): вулмця Богатирська по всій довжині;

- "Борщагівка" (9 км): проспект 50-річчя Жовтня - проспект Комарова - вулиця Борщагівська до Повітрофлотського шляхопроводу.

Також передбачається розробка системи, яка унеможливить виїзд та паркування автомобілів на велодоріжках.

На перехрестях велодоріжок з проїжджою частиною, де запроваджене світлофорне регулювання, має бути передбачене запровадження світлофорного регулювання для велосипедистів.

При проходженні велосипедних маршрутів безпосередньо біля пунктів відвідування (магазини, державні установи, аптеки, ринки, дитячі садки, пляжі) мають бути передбачені велосипедні стоянки не менше ніж на 10 місць.

У разі безперервної протяжності (відсутність перехресть) велодоріжок понад 1 км необхідно передбачити розширення велодоріжки для здійснення обгонів.

Про строки будівництва самих велодоріжок не повідомляється.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!