Банкір: про другу хвилю світової кризи говорити поки рано

Субота, 13 серпня 2011, 10:20

Говорити про другу хвилю світової кризи поки рано, проте події на міжнародних ринках, пов'язані зі зниженням рейтинговим агентством S&P суверенного рейтингу США, можуть стати каталізатором цього процесу.

Про це сказав заступник голови правління - скарбник "Дочірнього банку "Сбербанку Росії" Дмитро Золотько у коментарі тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

"Сьогодні, коли світові фондові ринки перебувають у стані шоку, впевнено прогнозувати подальший розвиток подій важко. Звісно, хотілося б сподіватися, що оперативні та рішучі дії регуляторів допоможуть запобігти сповзанню світової економіки в другу хвилю кризи, але проблема в тому, що події, які відбуваються тепер, унікальні, й готових рецептів просто немає", - зазначив банкір.

"Боргове навантаження США і зниження рейтингу найбільшої світової економіки неприємні самі по собі, однак, на мій погляд, більшу загрозу становить поширення паніки серед інвесторів на борговий ринок Європи, який і до того перебував у не найкращому стані. ЄЦБ вживає превентивних заходів, оголосивши про намір розпочати викуповувати державні боргові папери країн єврозони. Але чи буде цього достатньо - запитання", - сказав Золотько.

Реклама:

На його думку, вплив подій на світових фінансових ринках на Україну буде залежати від того, чи пошириться паніка на сировинних ринках.

"Після першої реакції в понеділок ринки нафти й металів відновилися, що дає надію на успішний результат. Водночас, восени можуть бути певні складнощі із державними запозиченнями внаслідок загальної поганої кон'юнктури на боргових ринках. Отже, для України зростає значення продовження співробітництва із МВФ", - зазначив скарбник "Дочірнього банку "Сбербанку Росії".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!