Уряд збільшив нормативну оцінку сільгоспземель

П'ятниця, 12 серпня 2011, 13:21

Кабінет міністрів прийняв рішення збільшити нормативно-грошову оцінку земель сільськогосподарського призначення в 1,7 рази.

Про це повідомляється в прес-релізі Державного агентства земельних ресурсів з посиланням на відповідну постанову уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кабмін своєю постановою збільшив коефіцієнт розрахунку нормативної грошової оцінки земель товарного виробництва в 1,7 рази. Якщо на сьогоднішній день гектар ріллі в середньому коштує 11,8 тисячі гривень, то з 2012 року ціна зросте до 20 тисяч гривень", - повідомляється в прес-релізі.

Відповідно, вдвічі виросте і орендна плата за використання земельних паїв - в середньому до 700 гривень за гектар.

Реклама:

Як повідомляється з посиланням на заступника голови Держземагентства Миколи Калюжного, керівники сільгосппідприємств, фермери, які обробляють понад 100 га ріллі повинні до 1 січня 2012 року розробити проекти землеустрою, що забезпечують екологічно-економічне обгрунтування сівозмін та впорядкування угідь.

Раніше Держземагентство повідомляло про плани вже в 2011 році апробувати нову нормативно-грошову оцінку землі в шести областях і вже з 1 січня 2012 року або максимум з 1 червня повністю перерахувати всі землі за новими цінами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!