БЮТівець пропонує рахувати прожитковий мінімум на основі інфляції

Четвер, 21 липня 2011, 18:09

У Верховній раді 21 липня 2011 року зареєстрований законопроект народного депутата  Андрія Павловського БЮТ, який пропонує розраховувати прожитковий мінімум з урахуванням індексу споживчих цін.

 У законопроекті "Про внесення змін до Закону України "Про прожитковий мінімум" N9016-1 пропонується розраховувати прожитковий мінімум з урахуванням індексу споживчих цін, визначеного в основних прогнозних макропоказниках економічного і соціального розвитку України на відповідний рік, передає "ЛІГАБізнесінформ".

Законопроектом також пропонується внести зміни до частини першої статті 3 Закону України "Про прожитковий мінімум", встановивши, що набір продуктів харчування та набір непродовольчих товарів визначаються не рідше одного разу на рік.

Нагадаємо, 18 липня у ВР вже був зареєстрований аналогічний законопроект N9016 народного депутата Наталії Королевської.

Реклама:

Чинне законодавство, нагадує нардеп, передбачає формування прожиткового мінімуму на основі набору продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг, який затверджується Кабінетом Міністрів.

Незважаючи на те, що законодавством передбачено перегляд цього набору не рідше одного разу на 5 років, на липень 2011 року діє постанова КМУ N656 від 2000 року.

Таким чином, прожитковий мінімум продовжує обчислюватися без урахування соціально-економічної обстановки в країні, змін у потребах населення, загального технологічного та інтелектуального розвитку суспільства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!