В Лаосі Клюєву пообіцяли каву і тропічні фрукти

П'ятниця, 1 липня 2011, 16:14

Україна зацікавлена в розширенні торгово-економічного співробітництва з Лаосом.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв на зустрічі з віце-прем'єр-міністром - міністром закордонних справ Лаоської Народно-Демократичної Республіки Тхонглун Сісулітом, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Клюєв зазначив, що необхідно прискорити підготовку і підписання договору про торговельно-економічне співробітництво між Україною та Лаосом.

На його думку, у двох країн є перспективи для співпраці в низці галузей: авіабудуванні, промисловому машино- і приладобудуванні, гірничій промисловості та геологорозвідці, енергетиці та сільському господарстві.

Реклама:

Сісуліт заявив, що Лаос особливо зацікавлений в українських інвестиціях в лаоську гірничодобувну промисловість та енергетику.

Його країна також хотіла б постачати в Україну каву, банани і інші тропічні фрукти, зазначив він.

Учасники зустрічі домовилися, що найближчим часом лаоська сторона надасть українській детальну інформацію про пропоновані інвестиційні проекти, а також про законодавчу базу, яка визначає регуляторне та інвестиційне середовище Лаосу.

Співрозмовники також досягли попередньої домовленості про подальше проведення бізнес форуму, за участю компаній Лаосу і України, зацікавлених у співпраці, на якому могли б вже обговорюватися конкретні проекти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!