Азаров дав план на вирощування "борщового набору"

Понеділок, 6 червня 2011, 18:34

Кабінет міністрів затвердив план першочергових заходів щодо збільшення виробництва картоплі та овочів.

Про це йдеться у відповідному урядовому розпорядженні від 18 травня.

Зокрема, обласним державним адміністраціям та Раді міністрів Криму доручено в 2011 році забезпечити виробництво картоплі в обсязі 19,9 мільйона тонн.

Також уряд вимагає збільшити виробництво капусти на 1,5 мільйона тонн, буряка столового - 770 тисяч тонн, моркви столової - 470 тисяч тонн, томатів - 1,9 мільйона тонн, цибулі - майже 1 мільйон тонн, інших овочів - 2,7 мільйона тонн.

При цьому Міністерству аграрної політики і продовольства, Української академії аграрних наук, обладміністраціям доручено розробити регіональні програми розвитку овочівництва до 2020 року.

До 15 липня Мінагрополітики, обладміністраціям, Севастопольської міськадміністрації доручено провести аналіз інвестиційних проектів в овочівництві та переробці, і подати їх на розгляд Державного агентства інвестицій та інновацій, до 1 липня - провести інвентаризацію складських приміщень для забезпечення підготовки для зберігання і картоплі та овочів.

Реклама:

У той же час, Національній комісії регулювання електроенергетики, Міністерству енергетики та вугільної промисловості, НАК "Нафтогаз Україна" до 1червня було доручено відпрацювати можливість зниження цін на газ для аграрних господарств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!