У Попова задумали продаж 30% акцiй Борщагiвського хiмфармзаводу

Понеділок, 6 червня 2011, 13:54

Без продажу комунальних пакетiв акцiй банку "Хрещатик" i закритого акцiонерного товариства "Науково-виробничий центр "Борщагiвський хiмiко-фармацевтичний завод" програма приватизацiї 2011 року не буде виконана.

Таку думку висловив заступник голови Київської мiської державної адмiнiстрацiї Олександр Пузанов в iнтерв'ю агентству "Iнтерфакс-Україна".

"План залучення (коштiв) вiд приватизацiї понад 1,3 млрд. гривень, м'яко кажучи, складно виконати. Надто багато часу згаяно. Крiм того, до програми не внесено пакети акцiй банку "Хрещатик" (25%) i Борщагiвського хiмфармзаводу (30%), якi суттєво допомогли б нам її виконати", - заявив Пузанов.

Вiдповiдаючи на питання про те, у скiльки оцiнюється тридцятивiдсотковий пакет акцiй Борщагiвського хiмфармзаводу, який перебуває у власностi територiальної громади Києва, Пузанов зазначив: "Це дуже цiнний актив. Наразi його продати не можна, але ми розумiємо, що вiн коштує мiнiмум 300 млн. гривень".

Реклама:

Вiн також повiдомив, що за перше пiврiччя надходження до мiського бюджету вiд приватизацiї є "вкрай незначними".

"Був проданий лише один iнвестицiйно привабливий об'єкт: примiщення ресторану "Славутич" на вул. Ентузiастiв. Ми отримали за нього пристойнi грошi - 13,8 млн. гривень", - зазначив Пузанов.

Вiн нагадав, що цей ресторан є частиною готельного комплексу "Славутич" на Русанiвцi.

Примiщення загальною площею 1200 кв. м давно не використовувались i перебувають у занедбаному станi.

Об'єкт було продано на вiдкритому аукцiонi, й цiна 1 кв. м становила майже 11 тис. гривень.

Як повiдомлялося, Київрада на засiданнi 31 березня затвердила програму приватизацiї на 2011-2012 роки.

Київський мiський голова Леонiд Черновецький пiдписав цю програму 2 червня, але її поки що не опублiковано в газетi "Хрещатик", отже, вона не набула чинностi.

В цiй програмi 25% пакет акцiй банку "Хрещатик" i 30% пакет акцiй ЗАТ НВЦ "Борщагiвський хiмiко-фармацевтичний завод" внесено до списку активiв, що не пiдлягають приватизацiї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!