Тігіпко: відмова від співпраці з МВФ – не на часі

П'ятниця, 24 червня 2011, 14:19

Нині не можна говорити про односторонню відмову від співпраці із Міжнародним Валютним фондом.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко в інтерв'ю "Економічній правді".

"У даному випадку я б співвідносив співпрацю з МВФ не з бюджетним дефіцитом, а швидше з ситуацією на зовнішніх ринках. Якщо міжнародні ринки стабілізуються, а ситуація в таких країнах як Греція і Португалія стабілізується, тоді ми зможемо відмовитися від послуг МВФ", - зазначив він.

Серйозних внутрішніх економічних ризиків для української економіки я не бачу. Українська економіка, не так швидко як хотілося б, але зростає. Бюджетний дефіцит під контролем. Основні ризики - зовнішні. Наразі невідомо, якою буде динаміка цін на український метал або зерно. У цих умовах одностороння відмова від співпраці з МВФ - популізм", - наголосив віце-прем'єр.

Реклама:

Коментуючи висловлену раніше пропозицію достроково повернути позики МВФ, Тігіпко зазначив: "Тоді ситуація в Нацбанку була зовсім іншою. Росли макроекономічні показники, економіка була відносно стабільною".

"А сьогодні нам потрібні дешеві ресурси для економічного зростання. Такі ресурси може надати МВФ. І відмова від цих ресурсів видається мені популістським заходом", - наголосив віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!