Лукашенко відправив голову Нацбанку у відставку

Вівторок, 21 червня 2011, 14:23

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відправив у відставку голову правління Національного банку Білорусі Петра Прокоповича за станом здоров'я.

Виконуючим обов'язки голови правління Нацбанку призначений Юрій Алімов, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу глави білоруської держави.

"Юрій Алімов до цього призначення працював першим заступником голови правління цього відомства", - повідомляє прес-служба Лукашенка.

Водночас, у повідомленні стосовно Прокоповича не фігурує слово "відставка".

Реклама:

"Керівник Національного банку Петро Прокопович, який нещодавно переніс серйозну операцію на серці, має протягом найближчих місяців пройти курс медичної реабілітації", - пояснює прес-служба.

Як повідомлялося, у травні Національний банк Білорусі девальвував національну валюту на 55%.

Унаслідок такого рішення автомобільне пальне у Білорусі подорожчало на 20%, а обіцяна президентом Лукашенком перед грудневими виборами середня зарплата в 500 доларів, за підрахунками незалежних економістів, скоротилася до 200 доларів.

З початку 2011 року білоруський рубль знецінився більш ніж на 70%.

Після того, як на початку 2009 року відбулася 20-процентна девальвація, Лукашенко неодноразово заявляв, що більше раптового і одномоментного знецінення валюти не буде.

69-річний Прокопович на початку квітня переніс операцію на серці.

23 травня управління інформації спеціальним прес-релізом поінформувало, що Прокопович офіційно приступив до виконання своїх посадових обов'язків, проте незабаром глава НББ знов пішов на лікарняний.

Алімов на посаді першого заступника голови правління НББ займався питаннями монетарної політики, економічного аналізу і прогнозування, а також стану платіжного балансу, зведеної статистичної інформації і міжнародної міжбанківської співпраці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!