Британські банки виводять капітал з єврозони

Понеділок, 20 червня 2011, 14:17

Побоюючись банкрутства Греції, найбільші банки Великобританії масово виводять свої кошти з Єврозони і скорочують кредитування європейських партнерів.

Спостерігачі побоюються, що втеча фінансових установ Сполученого Королівства спровокує в Європі нову кризу, повідомляє портал "Дело".

Британське видання The Sunday Telegraph, посилаючись на вище керівництво британських банків, заявляє, що загальна сума вилучених з єврозони коштів йде на десятки мільйонів фунтів.

Провідні банки країни Barclays і Standard Chartered сильно скоротили обсяги заставних кредитів, які вони готові надати банкам Єврозони.

Реклама:

Керівництво Barclays побоюється, що в таких проблемних європейських країнах, як Греція, Ірландія, Іспанія та Португалія, події будуть розвиватися за гіршим сценарієм.

З квітневого звіту Barclays випливає, що оптові фінансові обсяги банку в Іспанії 2011 року склали 6,4 млрд. фунтів стерлінгів проти 7,2 млрд. фунтів у червні 2010 року.

Експерти, опитані The Sunday Telegraph вважають, що дії британців лише підсилюють імовірність виникнення нової кредитної кризи в європейській банківській системі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!