Росія в липні продовжить стримувати експорт бензину

П'ятниця, 17 червня 2011, 11:57

Уряд Росії планує зберегти загороджувальні експортні мита на бензин у липні. Про це повідомив міністр енергетики Сергій Шматко.

"Існуючий проект постанови передбачає збереження 90-відсоткового експортного мита на бензин", - сказав він, повідомляє "РИА новости".

Шматко зазначив також, що позиція Міненерго полягає в тому, щоб поступово - протягом двох-трьох місяців - знизити рівень мит.

"Мито в 90% - це тимчасова міра, - підкреслив міністр. - Ми віддані ідеї виконати домовленості і реалізувати перехід на рівень 60/66%".

Реклама:

За його словами, Міністерство енергетики РФ як і раніше дотримується домовленості про перехід на схему 60/66, проте він додав також, що, якщо на внутрішньому ринку нафтопродуктів буде виникати невизначеність або стануть надходити тривожні сигнали з роздрібної торгівлі ними, то уряд знову може вдатися до заходів митно-тарифного регулювання.

Нагадаємо, у зв'язку з дефіцитом бензину, що виник в квітні в Росії, уряд, щоб збалансувати експорт і постачання палива на внутрішній ринок, з 1 травня ввів тимчасове загороджувальне мито на вивезення бензину, що становить 90% від ставки експортного мита на нафту.

У червні експортне мито на бензин становить 415,8 долара / тонну.

Ставка експортного мита на світлі і темні нафтопродукти з 2011 року розраховується за новою методикою, затвердженою урядом РФ 27 грудня 2010 року.

Згідно з документом, коефіцієнти розрахунку експортного мита на світлі нафтопродукти в 2011 році становитимуть 0,67 від ставки мита на нафту, в 2012 році - 0,64, в 2013 році - 0,60.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!