Янукович хоче на одного пенсіонера трьох працюючих

Середа, 15 червня 2011, 20:06

Президент Віктор Янукович вважає мінімально необхідним для забезпечення бездефіцитності Пенсійного фонду співвідношення кількості осіб, які працюють, та кількості пенсіонерів на рівні три до одного.

Про це він заявив під час наради з адміністративно-господарським активом Вінницької області, повідомляє агентство "Українські новини".

"Мінімальною реальною нормою забезпечення пенсійних видатків є норма, коли на 1 пенсіонера припадає 3 особи, які працюють", - сказав він.

При цьому президент зазначив, що існують країни зі співвідношенням 1 пенсіонер до 4-5 осіб, які працюють.

Реклама:

"Це державна політика, що створює нормальні умови для пенсіонерів. Коли 5 осіб, які працюють, будуть утримувати одного пенсіонера, він буде мати пенсію, про яку кожний працівник буде мріяти", - сказав він.

За словами Януковича, зараз в Україні на 14,5 млн. пенсіонерів припадає 14 млн. осіб, які працюють, що вже призвело до дефіциту Пенсійного фонду в розмірі 35 млрд. гривень.

"Ми зараз щомісяця збільшуємо відрахування до Пенсійного фонду, але цих грошей однаково не вистачає, щоб покрити всі видатки Пенсійного фонду", - сказав він.

На думку президента, в Україні необхідно створити трирівневу систему пенсійного забезпечення, у якій будуть поєднуватися солідарна і накопичувальна система, а також системи приватних пенсійних фондів.

"Якщо ми цього не зробимо, то зрадимо наше старше покоління, наших батьків, тих, хто нам вірив і вірить, кому ми зобов'язалися створити нормальні умови життя. А ті, хто йде проти, щоб ми цю роботу виконали, втрачають совість", - сказав він.

За словами президента, реформу пенсійної системи вже провели більшість країн світу, незважаючи на негативну реакцію в суспільстві.

Як повідомлялося, Верховна рада на засіданні 16 червня розгляне запропонований Кабінетом міністрів законопроект про пенсійну реформу, яким пропонується ввести підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців починаючи з 1 вересня 2011 року.

1 червня Кабмін вніс до Ради дороблений законопроект про пенсійну реформу.

Комітет парламенту у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує Раді знову повернути законопроект №7455 "Про заходи для законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" уряду на доопрацювання.

Проведення пенсійної реформи є однією з вимог Міжнародного валютного фонду для виділення чергового траншу кредиту на суму 1,5 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!