Парламент прийняв за основу законопроект про продовольчу безпеку

Вівторок, 14 червня 2011, 19:58

Верховна рада у вівторок ухвалила в першому читаннi законопроект про продовольчу безпеку України.

За законопроект проголосували 273 депутатські картки iз 321 зареєстрованих у залi, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як зазначено в пояснювальнiй записцi до законопроекту, документ визначає правовi, економiчнi та органiзацiйнi основи дiяльностi держави, спрямовані на захист нацiональних iнтересiв i гарантування в Українi продовольчої безпеки громадянина, суспiльства i держави вiд зовнiшнiх та внутрiшнiх загроз.

Законопроект, розроблений депутатом Григорiєм Калєтнiком, встановлює вiдповiдальнiсть держави за належний рiвень харчування населення.

Реклама:

Дiя законопроекту поширюється на галузi, якi забезпечують виробництво продукцiї сiльського та рибного господарства, її заготiвлю, зберiгання, переробку та реалiзацiю, аграрну науку, вирiшення продовольчих i соцiальних проблем.

Згiдно з документом, виробники сiльськогосподарської продукцiї та продовольства мають забезпечувати виробництво якiсних i безпечних продуктiв для споживачiв iз наданням їм повної та зрозумiлої iнформацiї про продукти та їх харчовi властивостi; пiдприємства торгiвлi харчовими продуктами - територiальну та фiзичну доступнiсть продовольства та дотримання iнструкцiй з безпеки харчових продуктiв, науково-дослiднi установи - формування i поширення знань iз проблем гарантування продовольчої безпеки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: