У Путіна не піднялася рука на тарифи монополістів

П'ятниця, 10 червня 2011, 20:03

Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін відмовився в рік президентських виборів обмежувати зростання тарифів монополістів, апетитами яких опозиція пояснює нестримне зростання інфляції.

В кінці квітня Путін доручив відомствам прорахувати варіант, при якому темпи зростання тарифів природних монополій у найближчі три роки не будуть перевищувати офіційного прогнозу зростання споживчих цін, інформує Reuters.

"До цих пір у мене рука не піднялася, щоб підписати постанову: обмежити зростання тарифів так званих природних монополій - РАТ РЖД, по газу, з електрики - тільки зростанням інфляції в наступному роки", - зізнався Путін.

За його словами, таке обмеження було б "украй чутливим" для цих монополій.

Реклама:

У 2012 році влада прогнозує інфляцію в п'ять-шість відсотків, але владі рідко вдається стримати зростання споживчих цін в рамках заявлених орієнтирів.

До цих пір мінімальним значенням був рівень 8,8 відсотка, в минулому році.

Путін сказав, що обмеження тарифів згубне для монополістів.

"Це різко обмежить їхні можливості до розвитку: для РАО РЖД, припустимо, буде дуже складно просто здійснювати навіть поточний ремонт", - сказав прем'єр.

Підконтрольні державі компанії не збираються знижувати витрати, перекладаючи їх на плечі споживачів, кажуть критики Путіна і незалежні економісти, радячи заради зниження цін і поліпшення якості послуг розвивати конкуренцію і вдаватися до приватизації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!