Українські індекси показали змішану динаміку

П'ятниця, 10 червня 2011, 19:18

Згідно з результатами торгів, основні українські індекси продемонстрували змішану динаміку.

Індекс ПФТС виріс на 0,15%, до рівня 931,39 пункту, індекс UX, що розраховується "Українською біржею", впав на 1,01%, опинившись на рівні 2382,42 пункту, повідомляє Fundmarket.

За словами глави департаменту торгівлі ІК BG Capital Вадима Самара, в п'ятницю торги на українському ринку акцій проходили близько до рівнів закриття попереднього дня.

У першій половині дня інвестори як і раніше нерішуче укладали угоди, не роблячи різких рухів напередодні тривалих вихідних.

Реклама:

У другій половині сесії Українська біржа відчула більш активну фіксацію прибутку у зв'язку з негативною динамікою цін на нафту, а також зниженням європейських та американських фондових індексів.

Додатковим побоюванням учасників ринку також є перегляд процентних ставок у Китаї, ризик підвищення яких можливий за вихідні.

На закордонних майданчиках переважає позитивна динаміка.

Російський ринок акцій закриває тиждень на негативній території через фіксацію прибутку перед довгими вихідними, після того як за тиждень індекси додали більше трьох відсотків.

Уолл-стріт відкрилася зниженням у п'ятницю після появи даних з Китаю.

На початку торгів Dow Jones знизився на 0,42 відсотка до 12.073,31 пункту, індекс Standard & Poor's 500 опустився на 0,44 відсотка до 1.283,39 пункту, індекс Nasdaq Composite скоротився на 0,32 відсотка до 2.676,22 пункту.

Серед важливих новин за сьогодні - наступні.

Уряд вирішив підвищити ефективність обслуговування державного боргу й розробило систему управління.

Серед пропозицій - обмежити роль нерезидентів на українському внутрішньому борговому ринку, дозволити Мінфіну достроково погашати борги і активніше використовувати інструмент РЕПО.

Експерти вважають, що розширення інструментарію міністерства дозволить йому оперативніше впливати на ліквідність ринку.

Кабінет міністрів Греції схвалив програму жорстких заходів економії на 2011-2015 рр.. і вніс відповідний законопроект на розгляд до парламенту.

Обсяг передбачуваної програми економії становить 28,4 мільярда євро і повинен довести бюджетний дефіцит до 2015 р. до менш 1% ВВП.

В. о. голови МВФ Джон Ліпські заявив, що юань може увійти до корзини валют, на основі якої МВФ розраховує курс своєї "синтетичної" валюти.

Міжнародний валютний фонд закликав Китай дозволити юаню подальше зміцнення.

Також МВФ вважає, що юань повинен більш вільно використовуватися в світовій торгівлі і підприємництві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!