Президент підписав закон про міжнародні стандарти фінзвітності

П'ятниця, 10 червня 2011, 16:56

Президент Віктор Янукович підписав закон, який передбачає обов'язкове складання фінансової звітності ПАТ, банками і страховими компаніями за міжнародними стандартами.

Про це "Економічній правді" повідомив прес-секретар Міністерства фінансів Віктор Косарчук.

"7 червня резидент Віктор Янукович підписав закон про внесенні змін до закону про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні №3331 - 66", - повідомив співрозмовник.

Закон розроблений Міністерством фінансів і прийнятий Верховною радою 12 травня 2011 року.

Реклама:

За його словами, цим законом буде урегульовано порядок застосування учасниками ринку міжнародних стандартів фінансової звітності.

"Починаючи з 2012 року ПАТ, банки, страховики а також підприємства, які здійснюють господарську діяльність, перелік яких визначається Кабінетом міністрів, складатимуть фінансову звітність та консолідовані фінансову звітність безпосередньо за міжнародними стандартами", - додав Косарчук.

"Тобто за тими правилами, які є зрозумілими іноземним інвесторам та нашим зарубіжним партнерам. Підприємства, які не увійдуть в список, складений урядом, самостійно визначатимуть доцільність застосування міжнародних стандартів фінзвітності", - продовжив співрозмовник.

Документ визначає термін "міжнародні стандарти фінзвітності" і визначає порядок застосування таких стандартів.

   

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!