Думка експерта: Містобудівний кадастр має враховувати інтереси інвесторів

Середа, 1 червня 2011, 15:08

25 травня Кабінет міністрів затвердив положення про містобудівний кадастр.

"Містобудівний кадастр повинен враховувати численні містобудівні аспекти території як середовища, в якій реалізується об'єкт. Для цього необхідно крім загальної інформації вказувати транспортну доступність, інженерну забезпеченість, екологічні умови, добре розроблений генплан, стан розвитку території та інше", - коментує директор проектної групи "Архиматика" Олександр Попов.

За його словами, таким чином, представники влади та інвестор повинен отримати інформацію, яка дозволить зробити висновок про надійність його капіталовкладень, усвідомлюючи і враховуючи можливі ризики.

"Завдання-мінімум для містобудівного кадастру - стати картою, на якій вказані всі можливі дороги, які можуть призвести в потрібний пункт призначення. Завдання-максимум - показати один найбільш короткий і безпечний шлях", - говорить експерт.

Реклама:

Попов також вважає, що основною проблемою, яка може затягнути терміни створення системи, є відсутність єдиного механізму обміну інформацією між різними відомствами.

Для вдосконалення державної політики у сфері містобудування в Україні буде створено містобудівний кадастр - державна система збереження і використання геопросторових даних про територію, адміністративно-територіальних одиницях, екологічних, інженерно-геологічних умовах, інформаційних ресурсах державних будівельних норм, стандартах і правилах для задоволення інформаційних потреб у плануванні територій та будівництві.

Постановою "Про містобудівний кадастр" уряд затвердив положення про містобудівний кадастр та типове положення про службу містобудівного кадастру.

З набранням чинності цієї постанови дію втратить постанову Кабінету міністрів "Про містобудівний кадастр населених пунктів" № 224 від 25 березня 1993 року.

17 лютого президент Віктор Янукович підписав прийнятий Верховною радою з урахуванням його пропозицій закон "Про регулювання містобудівної діяльності".

Дані державного земельного кадастру є основою для ведення містобудівного кадастру населених пунктів, кадастрів інших природних ресурсів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!