В уряді кажуть, що для зміцнення іміджу необхідно ще більше залізти в борги

П'ятниця, 6 травня 2011, 12:41

Україні необхідно виходити на ринок зовнішніх запозичень кілька разів на рік, вважають у Міністерстві фінансів.

"Для підтримки інвестиційного іміджу України, розширення кола інвесторів і встановлення з ними довгострокових відносин необхідно бути активним гравцем на міжнародних риках капіталу і здійснювати вихід на них кілька разів на рік", - вказується в повідомленні відомства.

За оцінкою міністерства, такий підхід дає можливість уряду вести зважену та гнучку політику у сфері управління державним боргом виходячи з відповідних планів і обґрунтованих прогнозів потреби держави у фінансових ресурсах, передає "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, згідно з повідомленням, прийняття рішення про випуск єврооблігацій у другому півріччі 2011 року залежить від кон'юнктури міжнародних ринків капіталу.

Реклама:

У повідомленні також висловлюється думка, що політична стабільність, а також ефективне та плідне співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями створили передумови підвищення суверенних кредитних рейтингів України провідними міжнародними рейтинговими агентствами на кілька позицій.

Держбюджет-2011 передбачає залучення країною за рахунок розміщення облігацій зовнішньої державної позики 4,5 мільярда долара, а також 500 мільйонів - від Світового банку.

У середині лютого 2011 року Україна вже розмістила випуск 10-літніх єврооблігацій на 1,5 мільярда доларів із прибутковістю 7,95% річних.

Сукупний державний борг України збільшився за січень-березень на 3,9%, до 56,411 мільярда доларів і знову обновив історичний максимум.

Уряд оцінював держборг на кінець 2010 року в 39,6% ВВП і прогнозує його зростання в цьому році до 44,2% ВВП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: