Тимошенко: влада хоче залишити селян без землі

Четвер, 5 травня 2011, 20:17

Лідер партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що відкриття земельного ринку без законодавчої підготовки створює небезпеку для територіальної цілісності країни.

Про це вона заявила на зустрічі із жителями села Сонячне Сумської області, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Внаслідок таких дій жоден наш фермер, який хотів би отримати право на володіння сільськогосподарською землею, не буде допущений до цього "свята". Він ні через суди не зможе з ними боротися, ні фінансово протистояти. Якщо олігархи від влади заберуть великі масиви землі і почнуть нею торгувати, то це все питання територіальної цілісності України, тому що невідомо, як потім із землею будуть звертатися і нею оперувати", - сказала Тимошенко.

За її словами, скасувавши мораторій на продаж сільськогосподарської землі, влада планує провести її приватизацію, аналогічну за результатами ваучерної приватизації.

Реклама:

"Земля стане товаром, а селяни залишаться без землі. Наміри цієї неадекватної команди, яка зараз перебуває при владі, такі: забрати за безцінь землю у народу і залишити її кланам. Все так, як із заводами відбувалося", - зазначила вона.

Тимошенко також повідомила, що партія "Батьківщина" розпочала збір підписів за проведення Всеукраїнського референдуму про продовження мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Як повідомлялося, 2 березня 2011 року Верховна рада відмовилася продовжити до 1 січня 2015 року мораторій на продаж сільськогосподарських земель.

В Адміністрації президента упевнені, що ринок сільськогосподарської землі має бути відкритий для іноземців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: