У Януковича чекають, що техогляд скасують в червні

Вівторок, 31 травня 2011, 13:37
Представник Януковича в парламенті Юрій Мірошниченко розраховує, що парламент скасує техогляд вже на наступному пленарному тижні - 14-17 червня.

Про це він повідомив журналістам.

Як переадет "ЛІГАБізнесінформ", коментуючи положення законопроекту, Мірошниченко відзначив: "Техогляд не буде обов'язковим для приватних власників автомобілів, не потрібно буде платити гроші і вішати талончики на скло. Цей техогляд буде проводитися добровільно, самими автолюбителями, оскільки в їхніх інтересах, щоб їх транспортний засіб був технічно справним".

Мірошниченко зазначив, що збір, який сплачувався в момент проходження техогляду, буде сплачуватися при заправках автомобілів на АЗС.

Також Мірошниченко пояснив, що транспортні засоби, які перевозять велику кількість пасажирів, будуть проходити техогляд.

Реклама:

"Разом з тим, ставиться питання про скасування довіреності, тобто вводиться європейська норма, коли у водія є водійське посвідчення і технічний паспорт на транспортний засіб, на якому він пересувається, і немає інформації про те, що даний транспортний засіб в угоні ... вважається, що він легально, з дозволу родича, отримав цей автомобіль, що також суттєво наблизить нас до європейських стандартів", - сказав він.

Мірошниченко підкреслив, що скасування техогляду не призведе до погіршення стану транспортних засобів, оскільки, відповідно до Правил дорожнього руху, співробітник ДАІ може зупинити технічно несправний автомобіль.

При цьому ніяких додаткових повноважень у даному питанні співробітники ДАІ не отримують.

"Тенденція рухається в тому напрямку, що якщо водій не порушує правил, його не можуть зупинити... Якщо не працюють, наприклад, габаритні вогні або розбите скло, є ще які-небудь ознаки того, що автомобіль несправний, тоді у ДАІ є підстави зупинити, вимагати відновлення і, у відповідності з тими санкціями, які передбачені Правилами дорожнього руху, може бути накладено відповідний штраф. Якщо автомобіль технічно не може бути використаний, він може бути зупинено до усунення несправностей ", - сказав він.

Нагадаємо, 31 травня Рада прийняла за основу проект закону, яким скасовується обов'язковий техогляд приватних легкових автомобілів.

За проект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень" (N8397) в першому читанні проголосували 253 картки народних депутатів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!