Росія змушує Білорусь продати прибуткові активи

Вівторок, 24 травня 2011, 17:21
Білорусь відповідно до умов кредитної програми ЄврАзЕС в найближчі три роки має приватизувати активи на 7,5 мільярда доларів.

Про це повідомив віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Олексій Купрін, передають РИА Новости.

"Ми погодили, що обсяг приватизації буде не менше 2,5 мільярда доларів щорічно, тобто сумарно в результаті програми 7,5 мільярда доларів приватизаційних активів повинно бути представлено", - сказав Кудрін у вівторок на нараді в російському уряді по бюджету.

За його словами, список активів, виставлених для приватизації на перші два роки програми, буде складений протягом трьох місяців.

При цьому слід вказати, що Росія давно виявляла бажання купити Мозирський НПЗ у Білорусі.

Реклама:

У 2010 році російсько-британська нафтова компанія ТНК-BP офіційно заявляла про готовність купити Мозирський НПЗ.

Окрім того, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив про готовність його країни брати участь у приватизації білоруських підприємств, передає "Інтерфакс".

"Казахстан готовий брати участь у програмах приватизації в Білорусі. Нас цікавить машинобудування, нафтохімічний комплекс, сільське господарство", - сказав Назарбаєв.

"Це викличе велику довіру і забезпечить приплив інвестицій у білоруську економіку", - вважає президент Казахстану.

"Білорусь зберегла свою економічну міць: Білорусь працює на переробку. У свою чергу, Казахстан є сировинною державою", - відзначив Назарбаєв.

Він підтвердив готовність розвивати енергетичний діалог з Білоруссю, в тому числі за допомогою укладання угоди про постачання казахстанської нафти до Білорусі.

Крім того, президент Казахстану вважає перспективною співпрацю у ряді інших сфер, зокрема, в агропромисловому комплексі.

"Казахстан готовий стати постачальником в Білорусь продовольчої пшениці твердих сортів", - сказав Назарбаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!