Годинникарі та ювеліри скаржаться, що їх заганяють у "тінь"

Середа, 18 травня 2011, 15:28

Спілка підприємств української годинникової промисловості підтримають Весняного маршу протесту, який відбудеться 19 травня під стінами Верховної ради в рамках Всеукраїнської акції "Вперед".

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на заяву Спілки.

Виробники і постачальники годинників висловлюють свою стурбованість економічною ситуацією, що склалася в країні, а саме: стрімким падінням купівельної спроможності на внутрішньому ринку; митною політикою, спрямованою на безпідставне підвищення реальної митної вартості у кілька разів, що веде до знищення легального імпорту і зростання цін на імпортні товари для населення; високим рівнем корупції і непрозорості процедур у сфері державних закупівель; регулюванням економіки адміністративно-командними, а не ринковими методами тощо.

Як наголошується в заяві, підтримуючи акцію "Весняний марш протесту", представники ювелірної і годинникової галузі вимагають проведення зваженої економічної політики, спрямованої на розвиток внутрішнього ринку і ліквідацію корупції у всіх сферах, особливо на митницях і в системі державних закупівель, а також обмеження втручання держави в підприємницьку діяльність суб'єктів бізнесу.

Реклама:

"Наші фахівці готові взяти безпосередню участь в розробці відповідних нормативних актів, спрямованих на покращення економічного клімату в країні й сприяти конструктивному діалогу з владою", - говориться в заяві Спілки підприємств української годинникової промисловості.

Як повідомлялося, 13 квітня у Києві відбулися збори Народної колегії акції "Вперед", в яких взяли участь більш як 420 делегатів зі всіх регіонів України і на яких було ухвалено рішення почати 19 травня під стінами Верховної ради Весняний марш протесту.

Серед вимог акції - припинення антинародних реформ і економічних репресій, початок реальної боротьби із корупцією в усіх ешелонах влади, ухвалення пакета "Народних реформ", розроблених суспільством.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!