Нацдепозитарій і ВДЦП домовилися

Четвер, 12 травня 2011, 15:40
ЗАТ "Національний депозитарій України" і ПАТ "Всеукраїнський депозитарій цінних паперів" в тижневий термін повинні налагодити між собою електронний документообіг.

Таке рішення було прийнято під час наради в ДКЦПФР під керівництвом голови комісії Дмитра Тевелєва, на якій були присутні керівники обох депозитаріїв, передає агентство "УНІАН".

Під час зустрічі було також розглянуто питання використання міжнародного ідентифікаційного номера цінних паперів (коду ISIN) при обслуговуванні обігу цінних паперів в депозитарній системі.

Депозитарії, зокрема, домовилися між собою в найкоротші терміни провести ревізію депозитарних активів щодо наявності і використання цього номера при обслуговуванні обороту цінних паперів в депозитарній системі і узгодити заходи з комплексного поліпшення ситуації з присвоєння відповідних кодів цінним паперам.

Учасники наради також домовилися щодо Стандарту депозитарного обліку №1, затвердженого правлінням Національного депозитарію України в 2000 році.

Реклама:

Зокрема, було вирішено впродовж поточного місяця провести всебічний аналіз і консультації з проблематики застосування даного стандарту, за результатами яких надати в ДКЦПФР свої пропозиції щодо подальшого врегулюванню питань, пов`язаних з використанням норм стандарту при обслуговуванні обігу цінних паперів.

На закінчення Тевелєв відзначив, що "комісія не зупиниться на цих кроках у напрямі поліпшення взаємодії між депозитаріями і модернізації депозитарної системи".

Як відомо, НДУ і ВДЦП вже давно ворогують, тому налагодженого документообігу між ними не було.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!