Fitch підтвердив рейтинг "Інтерпайпу" RD

Середа, 6 квітня 2011, 12:29

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило на рівні RD - обмежений дефолт, довгостроковий рейтинг дефолту емітента Interpipe Limited - холдингової компанії українського виробника труб і залізничних коліс "Інтерпайп".

"Дані рейтингові дії обумовлені проведеними переговорами Interpipe Limited з кредиторами про реструктуризацію існуючої заборгованості", - говориться в повідомленні агентства в середу.

Згідно з ним Fitch одночасно підтвердило пріоритетний незабезпечений рейтинг компанії C і рейтинг зворотності активів RR6, а короткостроковий РДЕ D відкликаний.

Агентство нагадує, що пониження рейтингу компанії до рівня RD у грудні 2009 року відображало неврегульовану ситуацію з неплатежами за деякими банківських зобов'язаннях "Інтерпайп" і підтвердження компанією перехресного дефолту по основних банківських кредитних лініях, а також єврооблігаціями на 200 мільйонів доларів з терміном погашення 2 серпня 2010 року.

Реклама:

Рейтинг поворотності активів RR6 по пріоритетних незабезпечених облігаціях "Інтерпайп" вказує на низькі перспективи поворотності коштів у випадку дефолту компанії.

Короткостроковий РДЕ відкликаний, оскільки не є в достатній мірі релевантним для даного емітента.

У вересні 2010 року "Інтерпайп" отримав згоду від власників облігацій на перенесення термінів погашення на 2017 рік зі збільшенням ставки купона з 8,75% до 10,25%.

Крім того, компанія здійснила одноразовий платіж у розмірі 1,25% номінальної вартості існуючих облігацій власникам за згоду на пропоновані умови до 25 серпня 2010 року та в розмірі 0,5% за згоду після цієї дати.

У листопаді 2010 року "Інтерпайп" і його кредитори погодили основні умови щодо реструктуризації банківських зобов'язань компанії з новою процентною ставкою Libor +600 б.п., корректируемой відповідно до змін коефіцієнта "борг / EBITDA за останні 12 місяців"

Угода також передбачає, що акціонери компанії здійснять внесок у її капітал у формі грошових коштів у розмірі 65 мільйонів доларів і нададуть додаткову фінансову підтримку, довівши загальний розмір підтримки до більш ніж 100 мільйонів, у той час як банк погодився продовжити терміни погашення кредитів до 2015-2017 рр..

Угода ще має бути остаточно оформлено.

На кінець 2010 року "Інтерпайп" мала загальний борг у розмірі 887 мільйонів доларів, з якого 51% був забезпечений активами компанії та майбутніми надходженнями від продажу.

Трубно-колісна компанія "Інтерпайп" оцінює свою частку на світовому ринку безшовних труб у 4,3%.

До складу компанії входять ВАТ "Інтерпайп Нижньодніпровський трубопрокатний завод", ВАТ "Інтерпайп Новомосковський трубний завод" і ТОВ "Інтерпайп Ніко-Тьюб".

Кінцевим власником Interpipe Limited є український бізнесмен Віктор Пінчук і члени його сім'ї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: