Суд повернув державі понад 120 гектарів земель у Києві

Понеділок, 4 квітня 2011, 15:05

Господарський суд Києва задовольнив позов Генеральної прокуратури про визнання недійсним рішення Київської міської ради, за яким кооперативу "Транспортник" були передані безоплатно у приватну власність для будівництва житла з природно-заповідного фонду земельні ділянки площею понад 67,5 га, а також земельні ділянки в довгострокову оренду для рекреаційних цілей та благоустрою території площею понад 58,8 га.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на Відділ зв'язків із засобами масової інформації Генеральної прокуратури.

Зокрема, ГПУ за результатами перевірки встановила численні порушення вимог чинного законодавства при отриманні у приватну власність у 2007 році цим кооперативом земельних ділянок, розташованих у Голосіївському районі Києва.

Так, рішенням Київської міської ради від 1 жовтня 2007 року всупереч вимогам Земельного кодексу, Закону "Про природно-заповідний фонд України" та Житлового кодексу передано безоплатно у приватну власність зазначеному кооперативу землі природно-заповідного фонду для будівництва житла.

Реклама:

При цьому засновниками кооперативу були лише 4 фізичні особи, що не потребували поліпшення житлових умов.

У подальшому кооператив передав земельні ділянки, які були надані йому у приватну власність, до статутного фонду інших товариств.

З огляду на порушення чинного законодавства, допущені при наданні земельної ділянки і створенні кооперативу, Генпрокуратурою до Господарського суду Києва пред'явлено позов про визнання недійсним зазначеного рішення Київради та визнання недійсними державних актів на право власності на ці земельні ділянки, який 1 квітня 2011 року судом задоволено в повному обсязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: