МВФ: Україна має швидше завершити рекапіталізацію банків

П'ятниця, 4 березня 2011, 11:43

Програма рекапіталізації українських банків повинна бути завершена в найближчі місяці.

Про це заявила директор департаменту зовнішніх відносин Міжнародного валютного фону Керолайн Аткінсон на брифінгу у Фонді в четвер увечері, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Деякі (українські) банки ще не довели свій капітал до задовільного рівня. Очікується, що програма завершення рекапітілізаціі повинна фінішувати в найближчі місяці", - сказала вона.

"Я вважаю, це те, чого очікує (українська) влада" - додала Аткінсон.

Реклама:

Аткінсон не стала коментувати хід переговорів Києва з МВФ, зазначивши лише, що вони тривають. "Ми залишаємося в діалозі", - сказала речник фонду.

Як повідомлялося, в 2009-2010 роках у рамках програми із рекапіталізації банків під контроль уряду перейшли Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк: цим фінустановам було виділено 17,2 млрд. гривень бюджетних коштів.

Однак у вересні 2010 року з'ясувалося, що Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк потребують нові вливання на суму 12,5 млрд. гривень.

Проблемний системний Надра Банк поки лише претендує на допомогу держави: згідно з підсумками аудиту, його потреба в додатковому капіталі складає як мінімум 8,3 млрд. гривень.

При цьому розглядається можливість входження в капітал приватного інвестора із наданням такої ж за сумою допомоги державою на умовах субординованого кредиту держбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!