Тігіпко порахував, що тільки 10% українців працюють в РФ легально

П'ятниця, 25 березня 2011, 13:33

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що менш як 10% українців працюють легально в Росії.

"За нашими оцінками, менше 10% з 3,5 мільйона українців, які сезонно або тривало працюють в Росії, роблять це легально. Головна причина - складність отримання офіційного дозволу на працевлаштування. Причому, в Україні іноземці зустрічаються з тією ж проблемою. Наша мета - звільнити ці процедури від непотрібних бюрократичних складнощів", - зазначив Тігіпко.

Міграцію робочої сили з країни в країну віце-прем'єр вважає таким самим неминучим наслідком глобалізації, як і переміщення капіталу.

Уряди повинні не боротися з цим, а вводити в правове русло, спрощуючи всі процедури.

Реклама:

"Проте хочу, щоб всі зрозуміли: якщо громадянин працює за кордоном, а держава про це не знає, то він свідомо позбавляє себе захисту з боку власної країни. Думаю, досвід евакуації з Лівії та Японії, приклади потрапляння українців у рабство в Таїланді, Туреччині та інших країнах повинні всіх привчити до думки, що краще платити податки і працювати за кордоном легально. Іноді це просто рятує життя", - підкреслив віце-прем'єр.

23 березня Міністерство соціальної політики України й Федеральна міграційна служба Росії домовилися про співробітництво в питаннях трудової міграції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!