Тігіпко хоче продати частину ГТС

Четвер, 24 березня 2011, 12:45

Віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко заявляє, що зберегти статус ключового транзитера Україна зможе тільки в тому випадку, якщо оперативно запропонує реальну схему акціонування ГТС за участі європейських енергетичних концернів і "Газпрому".

Як повідомляє прес-служба Тігіпка, поки Захід зосереджений на військовій кампанії проти Муаммара Каддафі, російський прем'єр Володимир Путін продовжує розширювати коло учасників проекту "Південний потік".

"Нестабільність на Близькому Сході зумовлює збільшення поставок енергоносіїв з Росії до Європи. Україна як країна-транзитер повинна використовувати цю ситуацію у своїх інтересах", - заявив Тігіпко.

За його словами, "Лівія, яка була одним з найбільших постачальників нафти і газу до Європи, на тривалий час виведена з гри. Можуть виникнути питання і з постачаннями палива з інших арабських країн. Із політичних міркувань може бути припинена атомна генерація. Усе це поверне східному напрямку пріоритетну роль у забезпеченні Євросоюзу енергією".

Реклама:

Віце-прем'єр підкреслив, що у таких умовах Україні необхідно зробити все можливе, щоб потужний потік експорту російського газу та інших видів палива в країни ЄС пішов саме через територію України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!