Зятя Черновецького можуть арештувати?

Понеділок, 21 березня 2011, 14:54

Служба безпеки підготувала й передала в прокуратуру Києва матеріали за фактом привласнення структурами, близькими до зятя мера В'ячеслава Супруненка, об'єктів комунальної власності.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела в силових органах.

"Процес буде гучним", - сказав співрозмовник. Він також не виключив, що нове загострення "карної" активності навколо родини київського мера пов'язане із ситуацією в Київраді, де останнім часом наростає опозиція (з вірних Супруненку депутатів, а також інших незадоволених) новому керівництву КМДА.

Як відомо, раніше "Дзеркало тижня" оприлюднило "схеми", за якими привласнювали столичну землю та нерухомість.

Реклама:

Опозиція не раз заявляла, що повз зятя Черновецького не проходить жодне земельне або майнове рішення міськради. Землі роздали багато через низку схем - від виділення на  підставних осіб і 10 соток киянам до внесення рішень з голосу, коли депутати навіть не знали, за що голосують.

У ситуації з підприємствами, за словами голови КМДА Олександра Попова, розмивали акції, які потім викупляли потрібні люди.

За попередніми оцінками правоохоронців, збиток, нанесений місту з 2006 року, становить кілька мільярдів гривень.

Влада вже повернута дещо місту - зокрема частину акцій "Київгазу", "Київводоканалу", "Київхімволокна", однак, чи вдасться забрати назад те, що належить компаніям Супруненка, наразі невідомо.

За словами джерела видання в КМДА, Супруненко і його команда всю свою власність оформили дуже грамотно.

"Зараз, звичайно, можна через суди все в нього відібрати. Але прийде час, зміниться влада, і він, через ті ж суди, все поверне", - сказав співрозмовник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: