У Азарова сумніваються, що інвестори "кинуться" на шельф

Середа, 2 березня 2011, 18:28

Міністерство екології та природних ресурсів сумнівається, що, у разі оголошення конкурсу на розробку нафтогазоносних ділянок чорноморського шельфу, великі світові компанії зацікавляться цими пропозиціями

Про це на конференції "Український енергетичний форум" повідомив перший заступник міністра екології та природних ресурсів Володимир Ігнащенко, інформує "Дело".

"Ми не впевнені, що, якщо ми оголосимо конкурс на Скіфську площу, то Exxon Mobile і Shell відразу ж кинуться до нас зі своїми пропозиціями. Принаймні, в неофіційних розмовах я чув, що компанії поки не готові до таких інвестицій. Вони очікують, принаймні, деталізації геологічних даних. Те ж саме стосується і площі Палласа", - зазначив міністр.

За його словами, схожа ситуація - на Таврійської нафтогазоносної площі.

Реклама:

"Компанія Chevron розробляє родовище на турецькій ділянці шельфу, і "Таврія" майже впритул примикає до цієї ділянки. Однак ми спілкувались неформально з представниками компанії - і вони говорять: ні, поки ми до цього не готов", - зазначає Ігнащенко.

Нагадаємо, що на даний момент єдиною недержавною компанією, яка збирається інвестувати в український чорноморський шельф, є Vanco Prykerchenska.

Деякі інші родовища держава поки що намагається розробляти самостійно.

Так, за оцінками Міністерства енергетики та вугільної промишненності, вартість проекту з облаштування Одеського і Безіменного газових родовищ становить 2,9 млрд. гривень з урахуванням раніше вкладених коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: