Півтисячі тонн китайської гречки пливе в Україну

Середа, 16 березня 2011, 19:51

Україна очікує прибуття першого судна з 504 тоннами китайської гречки 5 квітня.

Про це сказано в повідомленні "Державної продовольчо-зернової корпорації України", передають "Українські новини".

"Перше судно MSC BERYL з 504 тоннами гречаної крупи на борту відбуло з порту Далян 9 березня і, як очікується, увійде в порт Одеси 5 квітня", - сказано в повідомленні.

Повідомляється також, що в рамках контракту торговельного підрозділу "Державної продовольчо-зернової корпорації" ТОВ "Хліб Інвестбуд" з компаніями Китаю в країну буде поставлено гречаної крупи китайського походження обсягом 2 тис. тонн у березні та ще 2 тис. тонн - у квітні.

Реклама:

Крім того, відповідно до досягнутих домовленостей з ТОВ "Агротрейд", здійснено закупівлю 600 тонн гречаної крупи в Харківській області.

Станом на 15 березня було поставлено 420 тонн на одну з торговельних баз у Києві, із цього обсягу 116 тонн реалізовано через роздрібні мережі і ярмарки столиці.

У лютому Міністерство аграрної політики і продовольства сподівалося здійснити поставку 20 тис. тонн гречки з Китаю до кінця березня.

Наприкінці січня прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Україна має намір імпортувати 20 тис. тонн гречки для стабілізації ціни на цей продукт на внутрішньому ринку.

3 березня Верховна рада знизила ставку ввізного мита на гречку з 20% до 0% до 1 червня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!