Інспектори заборонили працювати відомій мережі піцерій

П'ятниця, 9 серпня 2019, 16:25
 

Державна служба з питань безпеки харчових продуктів і захисту прав споживачів призупинила роботу мережі піцерій Il Molino.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Під час перевірки з'ясувалося, що виробничі потужності не підтримуються в чистоті і в робочому стані, продукти не захищені від будь-якого забруднення на всіх стадіях виробництва, а також порушуються температурні режими під час розморожування харчових продуктів.

"За результатами лабораторних досліджень відібраних зразків харчових продуктів встановлено невідповідність готових харчових продуктів за мікробіологічними показниками, що становлять загрозу для життя/здоров'я людини", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

На підставі цього служба тимчасово припинила діяльність мережі піцерій, склала приписи про усунення порушень і протоколи про порушення параметрів безпеки об'єктів санітарних заходів.

У Держпотребслужбі зазначили, що власник мережі піцерій Il Molino - ТОВ "Тераса" буде притягнутий до відповідальності.

Мережа піцерій вважає таке рішення тиском на бізнес і спростовує висновки контролюючого органу.

"Il Molino - велика мережа, ми відкриті для будь-якої перевірки, завжди допускаємо до них, адже дотримуємося всіх норм, підтримуємо потужності в належному стані і впевнені в безпечності та якості продукції. Перевірки не виявили суттєвих порушень, а на ті деякі порушення, які виявили, були надані заперечення в письмовому вигляді", - підкреслили в мережі.

У закладі стверджують, що інспектори не дотримувалися вимог перевірки, відмовившись приймати арбітражні проби, тобто ідентичні зразки продукції, узяті в тих же умовах, щоб надати їх незалежній лабораторії.

"В цей же час в присутності інспекторів ми залучили незалежну лабораторію для забору аналогічних проб, щоб перевірити об'єктивність результатів Держпотребслужби. Результати аналізів незалежної лабораторії не виявили порушень за мікробіологічними показниками, що ставили б під загрозу життя чи здоров'я людини", - заявили в Il Molino.

У коментарях до допису мережа вказала, що всі ресторани працюють у звичному режимі.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: