Тимошенко запропонує свою пенсійну реформу

Середа, 16 лютого 2011, 10:20

Фракція "БЮТ-Батьківщина" 16 лютого представить у парламенті свій варіант пенсійної реформи.

Про це заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко на прес-конференції у вівторок, пише газета "Дело".

Вона розкритикувала пенсійну реформу, запропоновану владою.

Лідер БЮТ підкреслила, що ця реформа передбачає радикальне погіршення життя людей, що прямо заборонено Конституцією.

Реклама:

Зокрема, вона сказала, що неприпустимо збільшувати пенсійний вік, трудовий стаж, який необхідний для виходу на пенсію і т. п.

Говорячи про урядовий варіант пенсійної реформи, Тимошенко наголосила, що громадянам доведеться працювати значно більше.

"Така собі панщина на Януковича", - підкреслила Тимошенко, додавши, що ця пенсійна реформа фактично запускає машину, яка "буде вичавлювати з громадян останню гривню і ці кошти будуть направлені на обслуговування купки людей в оточенні президента".

Тимошенко зауважила, що її команда хоче допомогти Віктору Януковичу, щоб він не продовжував руйнувати життя людей і тому запропонує свій варіант реформи.

Вона розповіла, що проект закону і концепція пенсійної реформи були розроблені під час її прем'єрства і пройшли всі стадії обговорення, в тому числі з профспілками.

За її словами, цей альтернативний варіант може дійсно створити справедливу пенсійну систему.

Тимошенко висловила надію, що на парламентських слуханнях екс-міністру із питань соціальної політики Людмилі Денисовій дадуть слово, щоб вона змогла представити їх варіант реформи.

Щоб там не було, зауважила екс-прем'єр, вона упевнена, що у її команди, яка знаходиться в парламенті і поза парламентом, вистачить сил, щоб перешкодити втіленню несправедливої пенсійної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!