Україна могла б краще боротися з корупцією - ЄС

Субота, 29 січня 2011, 16:57

Юридичні особи повинні нести відповідальність за корупційні правопорушення.

Про це заявив глава організації GRECO Драго Кос в інтерв'ю "Дзеркалу тижня. Україна".

"Багатьма міжнародними конвенціями, повноправною учасницею яких є Україна, передбачено, що ця норма - обов'язкова", - додав він.

"Таким чином, відсутність належного регулювання цього питання ставить під сумнів реальний намір країни виконувати свої міжнародні зобов'язання і, безперечно, буде сприяти ухваленню висновку GRECO, що найважливіші рекомендації не були виконані", - зазначив Кос.

Реклама:

Також, за його словами, "у країнах - членах GRECO санкції у вигляді позбавлення свободи фізичних осіб на певну кількість років (зазвичай п'ять і більше) розглядаються як задовільні для виконання зазначених міжнародних зобов'язань".

"До того ж я не знаю країн, в яких покарання за корупційні правопорушення були б лише у вигляді штрафу", - заявив глава організації.

За словами Коса, "GRECO і Рада Європи поклали багато зусиль і фінансових коштів на підтримку України у боротьбі з корупцією".

"Протягом багатьох років ми так і не отримали очікуваних результатів. Ми розуміємо проблеми країни, але й усвідомлюємо, що можна було б набагато більше зробити в плані боротьби з корупцією", - сказав він.

"Кращі результати в цій сфері, мабуть, допомогли б вирішити ряд інших важливих проблем країни. Поки що це не той випадок", - заявив глава організації.

Як відомо, Група держав проти корупції (GRECO), яка функціонує при Раді Європи, згідно з Планом дій Україна - ЄС, контролює виконання взятих на себе Україною зобов'язань, зокрема реалізацію Національної програми боротьби з корупцією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!