Екс-міністра юстиції допитали у справі Тимошенко

Понеділок, 24 січня 2011, 16:47

Колишній міністр юстиції Микола Оніщук дав показання Генеральній прокуратурі у порушеній проти колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко кримінальній справі про нецільове використання коштів, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу.

Про це він сказав в інтерв'ю інтернет-виданню "Главком", повідомляє агентство "Українські новини".

Також Оніщук повідомив, що дав показання у справі, порушеній Гепрокуратурою за фактом закупівлі 1 тис. автомобілів швидкої допомоги в кредит під державні гарантії, надані Кабінетом міністрів Тимошенко, однак не повідомив дату дачі показань у цих справах.

"У справі стосовно Кіотського протоколу й у справі, як ви сказали, "швидких" мене було допитано слідством як свідка, як члена уряду. Міністерство юстиції є органом, яке за кожним проектом акту уряду надає, відповідно до регламенту діяльності Кабінету міністрів, висновок юридичної експертизи", - сказав він.

Реклама:

Водночас Оніщук повідомив, що не давав показання у порушеній Генпрокуратурою 22 грудня 2010 року кримінальній справі проти колишнього першого заступника міністра юстиції Євгена Корнійчука за підозрою в перевищенні службових повноважень, які призвели до тяжких наслідків.

Як повідомлялося, 17 січня Генпрокуратура поновила досудове слідство у справі Тимошенко.

31 грудня екс-прем'єр заявила про завершення Генпрокуратурою досудового слідства у справі проти неї.

24 грудня Тимошенко заявила про висунення їй Генпрокуратурою обвинувачення в нанесенні збитків державі на 960 тис. гривень, які уряд сплатив Національному банку за конвертацію євро, отриманих від продажу квот на викиди парникових газів, для направлення коштів на виплату пенсій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!