Харків зекономив на лавочках для метро?

Понеділок, 27 грудня 2010, 15:31

Харківський міський голова Геннадій Кернес має намір звернутися з запитом до прокуратури, щоб вона провела офіційну перевірку і дала відповідь, скільки коштували лавочки для станції метро "Олексіївська", про суму закупівлі яких пишуть ЗМІ, а також чи були порушення або зловживання при закупівлі.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Харківської міської ради.

Зокрема, Кернес звернув увагу на те, що в Інтернеті з'явилася інформація про те, що для ст.м. "Олексіївська", яка розпочала свою роботу 21 грудня 2010 року, було куплено 10 лавочок на суму 630 тис. гривень.

Він припускає, що такий висновок ЗМІ зроблений на підставі листа-погодження процедури закупівлі від 22.10.2010 № 2495/10-10.

Реклама:

Проте, за його словами, "насправді лист-погодження не є підтвердженням ціни предмета аукціону, про що прямо сказано в тексті".

"Цей документ лише відображає інформацію про те, яку суму за свою продукцію хотів би отримати виробник. Але це зовсім не означає, що Національне агентство з проведення Євро-2010 і метробудівники з цією ціною погодилися", - заявляє Кернес, допускаючи, що журналістів навмисно ввели в оману.

"Єдиними документами, які дають відповідь на питання, скільки насправді коштували лавочки для ст.м. "Олексіївська", - це специфікація до договору і товарна накладна. У них чітко зазначено, що Харківський метрополітен закупив не 10 лавочок на суму 630 тис. гривень, а 10 трисекційних конструкцій лав підвищеної зносостійкості на загальну суму 288 тис. гривень.

Кернес також підкреслив, що до прес-служби Харківської міської ради не надходило жодного офіційного інформаційного запиту від телеканалів, Інтернет-видань чи будь-яких інших ЗМІ, проте "неперевірена інформація була розтиражована".

Він вважає, що з відповідною заявою "повинна виступити і дирекція метрополітену, який будується, на авторитет і професійну честь колективу якого кинута тінь".

 
 
 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: