"Газ України" дав газу ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

Середа, 1 грудня 2010, 15:12

"Газ Україна" відновило постачання природного газу ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, компанії "Київенерго".

Постачання газу відновлено в повному обсязі, повідомляє прес - служба КМДА.

"Температура теплоносія сьогодні становить 80 градусів, що дозволяє тримати опалення і гарячу воду в стабільному режимі", - зазначив заступник голови міськадміністрації Олександра Мазурчака.

Окрім цього, Мазурчак пообіцяв, що місто погасить різницю в тарифах перед "Київенерго" до 6 грудня.

Реклама:

Нагадаємо, опалення в житлових будинках Києва, які тимчасово залишилися без тепла, обіцяли відновити у вівторок.

Раніше у вівторок "Київенерго" повідомило, що "Київтрансгаз" знову почав знижувати тиск газу для теплоелектроцентралей енергокомпанії через борги.

Внаслідок падіння тиску газу на столичні ТЕЦ-5 (на 22,5%) і ТЕЦ-6 (на 46%) знизилося як виробництво електроенергії, так і показники виробленої теплової енергії.

У "Київенерго" зазначили, що обмеження газопостачання пов'язане із заборгованістю компанії за природний газ у розмірі більш ніж 1 млрд. гривень, яка обумовлена низьким рівнем розрахунків споживачів за тепло-і електроенергію, а також невідшкодуванням Київською міськдержадміністрацією різниці в тарифах на теплову енергію.

Зокрема, борг КМДА перед "Київенерго" складає 1,1 млрд. гривень, а загальний борг усіх споживачів - близько 1,8 млрд. гривень.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!