"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінфін готовий запускати швидкісний трамвай в центр Києва, гальмує КМДА

Четвер, 18 лютого 2021, 19:05
 

В Міністерстві фінансів заявляють, що максимально готові сприяти будівництву продовження лінії Правобережного швидкісного трамваю в центр Києва, але КМДА не надає потрібну документацію.

Джерело: повідомлення Міністерства фінансів

Дослівно: "Продовження лінії Правобережного швидкісного трамваю в центр Києва дійсно дуже потрібне для киян та гостей столиці. На жаль, досі Київська міська державна адміністрація не підготувала техніко-економічне обґрунтування та проектно-кошторисну документацію для початку реалізації цього проекту".

Деталі: Заступник міністра фінансів Олександр Кава заявив, що як тільки КМДА затвердить необхідні документи то Мінфін "максимально посприяє його реалізації".

Реклама:

Він також сказав, що Мінфін може допомогти знайти джерела фінансування для інших проектів покращення мобільності киян, зокрема, для будівництва 1 черги метро на Троєщину, якщо такі пропозиції будуть від КМДА.

Орієнтовна сума кредиту від Міжнародного банку реконструкції та розвитку у рамках продовження лінії швидкісного трамваю може скласти 37,5 млн дол. США.

Проект передбачає продовження швидкісної лінії від вулиці Старовокзальної до Палацу спорту з заїздом до Центрального залізничного вокзалу.

Передісторія:

Ще у квітні 2018 року ЗМІ повідомляли, що Департамент містобудування та архітектури КМДА блокує розробку техніко-економічного обґрунтування продовження Борщагівської лінії швидкісного трамваю до Палацу Спорту.

У 2017 році КП "Київпастранс" оголосило тендер на проектування лінії Борщагівського швидкісного трамвайного маршруту до Палацу Спорту.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: